1. Rodzaje posiłków zapewnianych pracownikom
a) posiłki profilaktyczne
b) posiłki zapewniane podczas podroży służbowych
c) posiłki pozostałe
2. Dofinansowanie posiłków
a) możliwość sfinansowania/dofinansowania posiłków
b) talony/karty żywnościowe
3. Finansowe konsekwencje zapewnienia posiłków
a) przychody podatkowe
b) konieczność zapłaty podatku
c) warunki korzystania ze zwolnienia od składek ZUS
Specjalista ds. kadr i płac, doradca prawa pracy, redaktor merytoryczny dwutygodnika „Rachunkowość Budżetowa”. Praktyk i szkoleniowiec w obszarze tematyki płac, ubezpieczeń społecznych i zasiłków. Zajęcia prowadzi w formie warsztatowej, kładąc nacisk na praktyczne rozwiązywanie problemów, analizę przypadków i aktywność uczestników. Autor licznych publikacji z zakresu prawa pracy, wynagrodzeń, zasiłków, ubezpieczeń społecznych i ZFŚS.